Casterner de les Olles

Municipi: Tremp
Comarca: Pallars Jussà
Tipus de patrimoni: Poble Abandonat
Casterner de les Olles va tenir ajuntament propi des de l'any 1812 amb la Constitució de Cadis fins l'any 1847, quan va ser agregat a l'antic municipi de Espluga de Serra. Actualment, pertany al terme municipal de Tremp. El poble estava format per sis cases degut a que la part baixa va ser totalment submergida en aigua i fang quan el pantà es va omplir.
—Les mosses no les volíem deixar marxar del poble. Fèiem com els de Sopeira, que quan algun corb voletejava pel damunt del galliner, tancaven les gallines i als galls se’ls encenien les crestes. Igual que a nosaltres. Les mosses eren per als de Casterner… I ara no hi ha ni mosses, ni xicots, ni poble.
A la plaça, la foguera s’anava apagant, com les cançons i els balls dels nens, com les veus i el murmuri de la gent.
OBIOLS, Joan (1995). "Nits de Taverna. Escenes de la Muntanya". Tremp: Garsineu Edicions 185-186.
Autors: Joan OBIOLS
Àmbits: Àmbit 3: El clam silenciós de les pedres, Àmbit 4: La memòria de la vida social
Restes del poble abandonat de Casterner de les olles. Tremp (Pallars Jussà) 2012. Autor: Rubén Oliver.(habitantesdelanada.blogspot.com.es)
Restes del poble abandonat de Casterner de les olles. Tremp (Pallars Jussà) 2012. Autor: Rubén Oliver.(habitantesdelanada.blogspot.com.es)
All for Joomla All for Webmasters

Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret-llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. Més informació