Bombardeig Angloamericà sobre l'Alguer [17 Maig 1943, Catedral]

Municipi: Alguer
Comarca: L'Alguer
Tipus de patrimoni: Catedral
La catedral de Santa Maria de Santa Maria Immaculada va ser construïda cap a l'any 1530 a la ciutat d'Alguer. En el seu lloc, anteriorment estava situada una església, però com que l'Alguer fou elevada a la categoria de ciutat l'any 1501 però hi mancava una església suficientment gran per a ser considerada catedral. Per aquest motiu, s'inicià just a sobre del temple la construcció de la catedral de Santa Maria Immaculada seguint l'estil gòtic català. Va ser consagrada l'any 1593 i, entre reformes i ampliacions, no va ser acabada fins a l'any 1862.
La bomba va obrir un forat atzur
en la volta de la catedral algueresa
per on cel somreia als sobrevivents.
MANUNTA, Francesc (1988). Miques de mirall. Recollit a: La Tercera Illa. Poesia catalana de l’Alguer (1845-2013). Barcelona: Edicions Saldonar.
"Un cansament de vells carrers,
una mica d’història en cada lloc
i ferides de guerra encara vives en iròniques places."
MANUNTA, Francesc. L’Alguer Vella (fragment) dins La Tercera Illa (2013) Barcelona. Edicions Saldonar, p. 126
Autors: Francesc MANUNTA
Àmbits: Àmbit 2: El pes de la història
Destrucció produïda pel bombardeig angloamericà de l'Alguer. Àrea adjacent a la catedral de Santa Maria (Sardenya) 1943. Autor: Arturo Usai.
Entorns de la catedral de l'Alguer (Sardenya). 2004. Autor: Josep Santesmases i Ollé.
All for Joomla All for Webmasters

Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret-llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. Més informació