Castell de Bairén

Municipi: Gandia
Comarca: La Safor
Tipus de patrimoni: Castell
El Castell de Bairén (també conegut com el Castell de Sant Joan) és d'origen musulmà i està situat dins el terme municipal de Gandia, a la comarca de La Safor. Va ser construït durant el segle XI damunt el turó de Sant Joan, a més de 100 metres d'altitud, per a tenir una visió àmplia dels territoris propers.
I, quan això fou passat, entràrem a la vall de Bairèn i parlàrem amb l’alcait que tenia el castell de Bairèn i amb aquells de Vilallonga i de Borró i de Vilella i de Palma, que eren castells de roca grans i forts. I ens digueren que, quan l’alcaid de Bairèn hauria fet pacte amb nós, tots aquells de la vall es rendirien.
I Zaèn era encara a Dénia i ens envià a dir que es veuria amb nós; i nós li enviàrem a dir que ens eixís a la ràpita de Bairèn. I vingué en una galera armada i féu parar dues tendes i aquí eixí i es veié amb nós a la nostra tenda. I ens digué que, si nós li volíem dar Menorca, perquè la tingués per nós, que ens retria el castell d’Alacant, car ell n’era poderós, que ens el podria retre; i que li déssim cinc mil besants de present.
JAUME I. Llibre dels Fets de Jaume I, Catarroja, 1995 . (Edició, transcripció i actualització a càrrec d'Antoni Ferrando i Vicent Josep Escartí).
Autors: JAUME I
Àmbits: Àmbit 2: El pes de la història
Restes del castell de Bairén, Gandia (La Safor)20??. Autor: Josep Lluis Rufat Lopez
All for Joomla All for Webmasters

Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret-llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. Més informació