Salardú

Municipi: Naut Aran
Comarca: Vall d'Aran
Tipus de patrimoni: Cases
Categoria: bcin
La vila de Salardú forma part del terme municipal de Naut Aran, a la comarca de la Val d’Aran. Degut a la seva posició estratègica com a pas entre muntanyes, comptà amb un castell i amb un recinte emmurallat d’època medieval que servia com a defensa cap els atacs exteriors. Actualment, com bé ens remarca Alfred Tonnellé, només se’n conserven algunes restes de l'antic poble. Dites restes, van ser declarades Bé Cultural d’Interès Nacional.
Passem successivament diversos pobles fins a Salardú, tots curiosos per les seves restes de l’edat mitjana i del renaixement, i el seu caràcter feudal. Veiem diverses cases amb bell marc de pedres, amb l’escut esculpit a sobre de la porta. Una mica abans d’Arties, la tempesta ens cau a sobre; ve del port de Viella. Veiem moltes cases esquerdades, malmeses, els murs, gairebé com els de les fortaleses que envolten les esglésies i els cementiris, desmantellades en molts indrets; restes de guerres civils. Som a Salardú a les tres.
TONNELLÉ, Alfred (2000). "Tres mesos als Pirineus. Diari de Viatge 1858". [traducció i edició de Josep Maria Cuenca Flores]. Tremp: Garsineu Edicions, p. 133.
Autors: Alfred TONNELLÉ
Àmbits: Àmbit 1: En lluita i diàleg amb el paisatge
El poble de Salardú i el seu entorn, Naut Aran ( Vall d’Aran) 1969. Autor: Camil José Guiu. Centre Excursionista de Catalunya
All for Joomla All for Webmasters

Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret-llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. Més informació