La Xocolateria Arumí

Municipi: Vic
Comarca: Osona
Tipus de patrimoni: Xocolateria
Categoria: bcin
Maria Àngels Anglada és una de les escriptores més importants en llengua catalana del segle XX. Va conrear la narrativa, l'assaig, la poesia i la crítica literària. Al relat breu “No em dic Laura”, que dóna nom al recull de contes, recorda la xocolateria Arumí, ubicada al carrer de la Riera de la Vic, la capital de comarca, on l'autora va residir de petita.
Moltes altres figures es drecen, com en un retaule vivent, davant de la memòria ja massa adulta. Però la principal atracció per als infants del carrer era, innegablement, la botiga de la xocolata Arumí, amb taulells llarguíssims, damunt el marbre dels quals brillaven com pedres precioses, en grans pots de vidre, els caramulls de caramels àcids, les ametlles i avellanes torrades, els anissos, les ametlles blanques i rosades de bateig, i més endavant els bombons i la xocolata, que servien, si mai se’n podia haver, amables dependents amb bates groguenques. Un any, pels Innocents, seguint la clàssica facècia, m’hi van enviar a buscar els neulers, quan devia tenir nou anys, i, en comptes d’omplir-me la bossa amb pedrotes o altres coses feixugues, com se solia fer, el dependent Roca em somrigué amb bonhomia: – Digues que no els tenim, maca, els hem deixats.
[...]
I els anys que el meu padrí estava bé de diners, em regalava el diumenge de Pasqua una esplèndida sara de ca l’Arumí, on no hi planyen ni els ous, ni la mantega, ni les ametlles trinxades tot al voltant, i algun cop fins i tot tenia al damunt un gloriós vaixell de crocant o un ou de xocolata que els ulls se n’hi anaven.
ANGLADA, M. A. (1981). "No em dic Laura" a "No em dic Laura". Barcelona: Destino.
Autors: Maria Àngels ANGLADA
Àmbits: Àmbit 4: La memòria de la vida social
La Xocolateria Arumí de Vic (Osona). 1890-1900 aprox. Autor: Desconegut. Col•lecció de fotografies de l’Arxiu Comarcal d’Osona.
All for Joomla All for Webmasters

Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret-llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. Més informació