Llibreria Moncunill

Municipi: Valls
Comarca: Alt Camp
Tipus de patrimoni: Llibreria
L'obra literària de Josep Santesmases i Ollé ens remet a la poesia i la narrativa. En aquest darrer àmbit ha publicat contes, llibres de prosa poètica o de descripcions geogràfiques vinculades a les Terres del Gaià i tres reculls d'articles publicats a la premsa, entre els quals un article dedicat a les antigues botigues de Valls.
Carrer de la Cort avall hi havia la llibreria Moncunill, tancada no fa pas gaires anys. Botiga estreta amb tot de prestatgeries al voltant d’un taulell mostrador on darrere podíeu trobar l’experiència i l’habilitat a trobar coses de les germanes Moncunill, membres d’una àmplia família, de les que deixen petja ciutadana. Amb els diners que havia guanyat anant a veremar —treball infantil—, m’hi vaig comprar la primera màquina d’escriure, una Olivetti Pluma. D’allí devien sortir alguns llibres que van arribar a casa, algunes edicions de l’Editorial Selecta dels anys cinquanta que encara guardo: Les hores, d’en Josep Pla; Visions de Catalunya, de Joan Santamaria; Els viatges de Gullivert, el primer llibre que recordo dels que em van comprar. Cap als anys setanta va sorgir la moda dels fascicles setmanals, que un cop completats portaves a enquadernar. Era una mena de pagament a terminis que es liquidava cada setmana, sense rebuts que s’eternitzen, ni obres que mai acaben de completar-se, perquè els putes de les editorials se les empesquen totes perquè no deixis de pagar rebuts mensuals.
SANTESMASES I OLLÉ, Josep (2014). “Quarts i hores II. Terres, llocs i paisatges”. Tarragona: Arola Editors, p. 69.
Autors: Josep SANTESMASES i OLLÉ
Àmbits: Àmbit 4: La memòria de la vida social
La llibreria Moncunill al carrer de la Cort de Valls (Alt Camp).1968. Autor: Galimany / Arxiu Municipal de Valls.
All for Joomla All for Webmasters

Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret-llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. Més informació