Castell de Sant Ferran

Municipi: Figueres
Comarca: Alt Empordà
Tipus de patrimoni: Castell
Categoria: bcin
El Castell de San Ferran és una fortalesa que fou construïda a finals del segle XVIII durant el regnat de Ferran VI seguint el projecte de Juan Martin i Pedro Martin Cermeño. El castell, de planta pentagonal, té un perímetre de més de tretze quilòmetres, de manera que és un dels monuments més grans de Catalunya i un dels més notables del món pel conjunt de les seves fortificacions exteriores.
Hem sortit a les sis per tal de veure la ciutadella de San Fernando, bastida per Ferran VI, i situada sobre una elevació a un quart de llegua de la vila. El capità de la plaça em permet immediatament l’entrada. Comprovo l’apatia i la incúria. El soldat que em condueix no sap res, no coneix res, em fa fer la volta negligentment. La ciutadella està abandonada a causa de les febres; només hi resta una posta. És un immens agrupament d’edificacions rodejades per diverses muralles; […]
TONNELLÉ, Alfred (2000). “Tres mesos als Pirineus. Diari de Viatge 1858”. [traducció i edició de Josep Maria Cuenca Flores]. Tremp: Garsineu Edicions, p. 165.
Autors: Alfred TONNELLÉ
Àmbits: Àmbit 2: El pes de la història
Vista aèria del Castell de Sant Ferran i el seu entorn, Figueres (Alt Empordà) 1992. Autor: Lluís Serrat Masferrer. Fons El Punt Avui, Ajuntament de Girona. CRDI.
All for Joomla All for Webmasters

Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret-llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. Més informació