Bosc de Can Pantiquet

Municipi: Mollet del Vallès
Comarca: Vallès Oriental
Tipus de patrimoni: Bosc
Aquest bosc, del quan encara hi resta un bon tros, va ser molt famós, a principis del segle XX i fins a finals dels setanta, perquè cada any (quasi ininterrompudament) s’hi celebrava l’Aplec de la Sardana de Mollet, un esdeveniment d’importància en el món del sardanisme. Situat entre la riera Seca i la via del tren del Nord (Barcelona-Vic-Puigcerdà), era un bosc frondós d’alzines, roures i pins, que connectava les vernedes de la riera amb els secans plantats de vinyes i cereals.
Que ens perdoni el bon amic d'aquest Foment, el senyor Jaume Julià, si anomenem així el seu magnífic bosc de can Pantiquet.
No sabríem, ni podem anomenar-lo d'altra manera després d’haver-hi organitzat durant sis anys seguits la gran festa dels sardanisme que és cada any el nostre Aplec.
[...]
Cal haver-se aixoplugat sota aquella munió de gegants de verdes testes i haver oït entre els seus esvelts troncs el ressò de la nostra eina de treball, en lloc de la cridòria alegre de la multitud diversa que emplena el dia de l’Aplec.
Cal haver-hi descansat el cos fadigat i amarat de suor, damunt la flonja i fresca catifa que s’estén al redós de cada pi, després d'unes hores de treballar amb delit per la festa gran que s'atansa.
[...]
El lloc on està situat, la seva netedat, la seva frescor i abundor d’aigua, els seus pins tan polits i esvelts, formen un conjunt meravellós que captiva i atreu als que han tingut l’encert i el goig de visitar-lo.
Les sardanes, dintre seu, tenen tota l’enyorança, tota l’alegria o tristor en què han estat inspirades.
Assistir un any a l’Aplec Sardanista del “nostre bosc”, és imposar-se el deure de visitar-lo dues o tres vegades més durant l’any.
ROS, F. (1935). El nostre bosc. Nostra Veu, 39. Mollet del Vallès.
Autors: Autor desconegut
Àmbits: Àmbit 1: En lluita i diàleg amb el paisatge
Ballada de sardanes al bosc de Can Pantiquet. Fons de l'Arxiu Històric de Mollet del Vallès
All for Joomla All for Webmasters

Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret-llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. Més informació