Camp de les Corts

Municipi: Barcelona
Comarca: Barcelonès
Tipus de patrimoni: Estadi de futbol (desaparegut)
El Camp de les Corts fou el terreny de joc del FC Barcelona entre els anys 1922 i 1957. L'estadi s'ubicava a l'illa delimitada pels carrers Numància, Travessera de les Corts, Vallespir i Marquès de Sentmenat i va ser testimoni del creixement i consolidació del club blaugrana. El Camp de les Corts va ser construït en el temps rècord de tres mesos i comptava amb una sola tribuna. La primera pedra data del 19 de febrer de 1922 i la inauguració tingué lloc el 20 de maig de 1922. L'aforament inicial de les Corts era de 25.000 espectadors Uns anys després (el 1926) és ampliat fins assolir una capacitat per a 45.000 persones. El terreny de joc fou acuradament condicionat, s'hi plantà gespa, i el conjunt va rebre el nom de "la catedral del futbol".
Damunt les grades del gran camp de futbol, el públic s’estenia seguint fidelment les línies traçades pels constructors de l’estadi. En aquests llocs s’esvaeix la figura dels individus i apareix la multitud amb una fesomia impressionant, inoblidable. Mirant des de la pista, sembla que les fileres de gent estiguin perillosament suspeses en l’aire, enganxades en el dosser del cel, i penseu que una mica de tremolor de la terra podria fer caure com un castell de cartes aquell apilament de cossos humans. Guaitant el tallants verticals que hi ha entre les grades, diríeu que un ganivet gegantí ha seccionat de dalt a baix la massa grisa de la gentada. Davant l’espectacle comprovàvem el fenomen de la coincidència de la passió futbolística en espectadors de les més diverses categories… Milers i milers de persones van de dret a omplir els seients buits, i els homes arrenglerats guarneixen la construcció amplíssima. La multitud humana pren les formes geomètriques de l’estadi.
ROVIRA I VIRGILI, Antoni (2000). "Teatre de la Natura. Teatre de la Ciutat". Barcelona: ECSA, p. 112.
Autors: Antoni ROVIRA I VIRGILI
Àmbits: Àmbit 4: La memòria de la vida social
Graderia plena d'afeccionats al camp de futbol de Les Corts, Barcelona (1922). Autor: Josep Maria, Sagarra i Plana. EuropeanaPhotography, Generalitat de Catalunya. Arxiu Nacional de Catalunya.
All for Joomla All for Webmasters

Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret-llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. Més informació