Puig de Randa (o Puig de Cura)

Municipi: Algaida
Comarca: Mallorca
Tipus de patrimoni: Puig
Puig conegut per ser el lloc on es va retirar espiritualment Ramon Llull. És la muntanya principal del Massís de Randa, situada entre els municipis d’Algaida i Llucmajor, s’alça 543 m sobre la plana, a poc més de vint quilòmetres de Palma. Al cim es troba el santuari de Cura, a la falda les ermites de Gràcia i Sant Honorat i al peu la localitat de Randa.
Després d’això, Ramon va pujar a una muntanya no gaire allunyada de casa seva, a fi de contemplar-hi Déu més tranquil•lament. Quan encara no hi havia estat una setmana completa, succeí un cert dia, mentre mirava atentament el cel, que de sobte el Senyor il•lustrà la seva ment, donant-li la forma i manera de fer el llibre [...] contra els errors dels infeels.
Donant per això infinites gràcies a l’Altíssim, Ramon davallà d’aqueixa muntanya i, tornant a la dessusdita abadia, hi començà a ordenar i escriure aquell libre, que primer anomenà Art major i més tard Art general.
[...]
En haver compost aquest llibre seu en aquella abadia, Ramon pujà altra vegada en la dita muntanya, i en el lloc mateix on tenia posats els peus quan el Senyor li havia mostrat el sistema de l’Art en aquella muntanya, es va fer construir un ermitatge, on va habitar sense interrupció per un espai de quatre mesos o més, dia i nit pregant Déu que, per la seva misericòrdia, dirigís pels camins de la prosperitat tant ell com l’Art que li havia donat a honor seu i a profit de l’Església.
LLULL, Ramon (2013). "Vida de mestre Ramon". Ed. a cura d’Anthony Bonner. 1a ed. Barcelona: Barcino, pp. 52-55. [Edició bilingüe]
Autors: Ramon LLULL
Àmbits: Àmbit 1: En lluita i diàleg amb el paisatge, Àmbit 5: Les ruïnes com a símbol de la terra
Làmina que representa la quarta miniatura del Breviculum, còdex miniat que conté dotze il•lustracions de la Vita coetanea de Ramon Lull, executades cap a 1325 per iniciativa de Tomàs Le Myésier.
Fotografia de domini públic del puig de Randa, en l'actualitat.
All for Joomla All for Webmasters

Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret-llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. Més informació